0%
POLYPLANITY PRODUCTIONS
Theater Productions

ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΝΩΝ

Polyplanity Productions-ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΝΩΝ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών-Κήπος
9/7/2009
Polyplanity Productions-ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΝΩΝ

Το θεατρικό δρώμενο ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΝΩΝ θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της  3ης Συνάντησης Νέων Δημιουργών, στην XIV Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει  το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Η σκηνοθεσία ανήκει  στην Γιολάντα Μαρκοπούλου και παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Αιγινίτου και Χάρης  Χαραλάμπους.

Όταν ο Οιδίποδας φεύγει εξόριστος από την Θήβα με μόνο συνοδοιπόρο την κόρη  του Αντιγόνη μπαίνει αυθαίρετα στον Κολωνό, στο Ιερό Άλσος των Σεμνών. Φτάνει  αλήτης, γέρος, άγνωστος, τα βήματά του αντηχούν αυτά του σημερινού πρόσφυγα. 

Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να βρουν την ευκαιρία να αιτηθούν άσυλο σε μία  άγνωστη γι’αυτούς χώρα. «Είναι σαν να ξυπνάς και να είσαι σε έναν άλλο τόπο, χωρίς να έχεις ιδέα τι θα βρεις  μπροστά  σου.  Διαφορετικές  φωνές,  διαφορετικές  γλώσσες...  Πού  βρίσκομαι;  Μία  αίσθηση χάους. Προχωράω, κάπου θα βρεθώ, μόνο το ένστικτο μου με οδηγεί... ». 

Ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες, αποσπάσματα του 21ου  αιώνα  που  θεμελιώνουν  τα  αρχέγονα  ερωτήματα  της  προσφυγιάς.  Στο  κύκνειο  άσμα  του  Σοφοκλή,  τον  «Οιδίποδα  επί  Κολωνώ»,  ιχνηλατείται  το  διαχρονικό  φαινόμενο της ύπαρξης του ανθρώπου δίχως πατρίδα.

Polyplanity Productions-ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΝΩΝ-0
Polyplanity Productions-ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΝΩΝ-1